Tošić pred vratima Premiershipa

Čeka se konačan dogovor

Tošić pred vratima Premiershipa

M. Šljivak

Srpski fudbaler Duško Tošić (33) karijeru će vjerovatno nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Defanzivac turskog Bešiktaša na stolu ima nekoliko ponuda iz Premiershipa. Za njegove usluge zainteresovane su ekipe Leicestera i Evertona i do kraja januara će oba tima pokušati da dovedu 33-godišnjeg fudbalera.

Turski prvak je spreman da proda Tošića. Predsjednik kluba Fikret Orman već se nalazi u Engleskoj gdje pregovara oko transfera, pa bismo iskusnog sprskog fudbalera ponovo mogli gledati u Premiershipu, gdje je ranije igrao za Portsmouth i QPR.

Tošić iza sebe ima bogatu karijeru. Počeo ju je u OFK Beogradu, a zatim je igrao za Sochaux, Werder, Portsmouth, QPR, Crvenu zvezdu, Betis i Genčlerbirligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Član Bešiktaša je postao 2015. godine, a sa ovim timom je osvojio dvije uzastopne titule prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi