TOŠK kiksao, Bosna pregazila Usoru

Druga liga FBiH, grupa Centar

TOŠK kiksao, Bosna pregazila Usoru

Midhat Šljivak

Vodeći tim Druge lige FBiH grupa Centar, ekipa TOŠK-a iz Tešnja, poražena je u 10. kolu na domaćem terenu od Mladosti iz Župče s 3:2.

Bez najboljeg pojedinca Anida Travančića TOŠK u ovom susretu nije mogao. Mladost je iskoristila opuštenost domaćeg tima, te je odnijela sva tri boda.

Do vodstva je domaći tim stigao u 41. minuti. Penal je u pogodak pretvorio Hankić, da bi u nastavku gosti stigli do preokreta. Ratkoceri je u 57. minuti izjednačio na 1:1, da bi gostima vodstvo donio Porča u 76. minuti.

Na 3:1 povećao je Sjerotavnović šest minuta kasnije, da bi konačnih 3:2 postavio Braković u posljednjim minutama susreta.

Usprkos porazu TOŠK je i dalje vodeći sastav prvenstva sa 22 boda.

Bosna Sema je sa 7:1 savladala Usoru.

Domaći su dominirali tijekom kompletnog meča, iako su gosti autogolom Zukića nakon 15 minuta igre poveli s 1:0.

Do kraja je Bosna čak sedam puta zatresla mrežu gostiju, a trostruki strijelac je bio Nedim Hiroš. 

Golove za domaće postigli su još Mašić, Branković, Handanović i Haznadar.

Druga liga Centar, 10. kolo:

TOŠK - Mladost 2:3
Bosna Sema - Usora 7:1
Žepče - Rudar Zenica 2:1
Natron - Borac 3:0
Ilijaš - Famos 0:0
Azot - Krivaja 1:0
Pobjeda - Rudar Breza 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.