TOŠK reda pobjede

Druga liga FBiH - grupa Zapad, peto kolo

TOŠK reda pobjede

Edmir Škorić

U vikendu iza nas odigrani su susreti petog kola u Drugoj ligi Federacije BiH - grupa Centar.

Bosna Sema je na Otoci s 2:0 savladala ekipu Pobjede. Nihad Mujić je bio čovjek odluke, obzirom da je postigao  golove u 40. i 79. minuti, a dodajmo da je kod domaćeg sastava u 80. minuti zbog dva žuta kartona isključen Alaedin Varatanović.

Radnik je u Hadžićića bio bolji od Azota s 4:2. Fahrudin Kovač je hat-trickom donio pobjedu domaćoj ekipi, a jedan je gol postigao i Muamer Gagula. Na drugoj strani strijelci su bili Adis Korjenić i Eldin Nevesinjac.

U Tešnju TOŠK je bio siguran protiv Ilijaša s 2:0, kao i Krivaja u Zavidovićima protiv Rudara iz Zenice. TOŠK je slavio pogocima Eldina Suljića i Adisa Hankića, a Anid Travančić je u 75. minuti dobio crveni karton. Za Krivaju su strijelci protiv Rudara bili Muhamed Mehić i Avdo Avdić. 

Famos je u Hrasnici s 3:1 nadigrao Borac. Bakir Hota, te dva puta Senad Sarajkić tresli su mrežu gostiju, koji su jedini gol postigli preko Harisa Kurdića. 

Gostujuće pobjede u ovom kolu ostvarili su Natron i Rudar Breza. Natron je s 2:1 bio bolji od Mladosti u Župči, dok je Rudar s 3:1 slavio u Usori protiv istoimene domaće ekipe. Namik Smailbegović i Adis Sjerotanović su bili strijelci za goste, a jedan gol im je "poklonio" domaći igrač Almin Pezer, koji je u 77. postigao autogol. Jeidni gol za Usoru postigao je Igor Šimunović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U pobjedi Natrona pogađali su Besim Krdžalić i Anel Avdić, za Mladost je strijelac bio Almir Porča.

TOŠK je jedini stoprocentan sa pet pobjeda u pet kola, Radnik je osvojio 13 bodova, Bosna Sema 12... Na začelju je zenički Rudar s jednim bodom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.