Tottenham bez problema do tri boda u Brightonu

Gosti slavili sa 2:0

Tottenham bez problema do tri boda u Brightonu

Endin Čaušević

Tottenham je večeras u gostima uspio da pobijedi Brighton sa 2:0 u okviru 16. kola Premiershipa.

Londonski klub je od početka utakmice bio bolji protivnik, te je uspio da dođe do nova tri boda.

Tottenham je prvu šansu imao već u petoj minuti kada je Kane iskorisito poigravanje golmana domaćih i ukrao mu loptu, ali je potom sa svega nekoliko metara promašio prazan gol.

Međutim, Brighton nije uspio još dugo da sačuva svoju prednost. Tottenham je u 37. minuti uspio da povede sa 1:0.

Kuluševski je šutirao sa nekih 18 metara, a lopta je na putu do gola zakačila Romera i prevarila domaćeg golmana, te završila u mreži Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je posao u ovoj utakmici završio u 57. minuti. Bentancur je upisao asistenciju za Kanea koji je ovaj put bio dosta precizniji i pogodio je za 2:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Nakon ove pobjede Tottenham je sada sedmi sa 48 bodova, ali ima samo četiri boda manje od Arsenala koji je četvrti. Brighton je na 13. mjestu sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi