Ronaldo je sinoć ispisao historiju fudbala, a onda "zakucao" objavom od preko 11 miliona lajkova

Javio se i Miralem Pjanić

Ronaldo je sinoć ispisao historiju fudbala, a onda "zakucao" objavom od preko 11 miliona lajkova

Eldar Ganibegović

Manchester United sinoć je u 29. kolu engleske Premier lige s 3:2 savladao Tottenham.

Sva tri gola za Crvene đavole postigao je Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je prvo spektakularnim golom doveo svoj tim u vodstvo u 12. minuti, aonda je Kane izjednačio iz penala u 35. minuti.

Tri minute bilo je dovoljno Portugalcu da opet zatrese mrežu Spursa i na odmor se otišlo pri rezultatu 2:1.

Ipak, toliko osporavani Maguire postiže autogol u 72. minuti za 2:2, ali je Ronaldo opet bio tu da spasi stvar i golom u 81. minuti donio je tri boda svom timu.

Cristiano Ronaldo je prvim golom Tottenhamu sinoć izjednačio rekord Josefa Bicana po broju golova u historiji fudbala, a onda je drugim golom i skinuo taj rekord i tako opet ispisao historiju.

Oglasi

Josef Bican tako ostaje na drugom mjestu s 805 golova, dok je sada Portugalac na 807 i nema sumnje da će ih postići još mnogo.

Treći je Romario sa 772 gola, slijedi ga Lionel Messi sa 759, a Pele je postigao 757.

Nakon meča Cristiano Ronaldo je oduševio fanove i na Instagramu fotografijom i opisom, a objava trenutno za manje od 24 sata broji preko 11 miliona lajkova.

"Izuzetno sam zadovoljan svojim prvim hat-trickom na Old Traffordu. Ništa nije bolje od osjećaja povratka na teren i pomoći timu golovima i naporom. Još jednom smo dokazali da svakoga dana možemo pobijediti bilo koji tim, samo da radimo i ostanemo zajedno. Za nas nema granica. Bez obzira na sve, naprijed, Đavoli!", napisao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U komentarima na ovoj objavi se javio i naš reprezentativac i bivši Ronaldov saigrač iz Juventusa, Miralem Pjanić, koji je napisao: "Legenda bro".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
GOAT
1 3
hake
Ujedinjeno naprijed jel Ganibegoviću? Hahahhaha google translate te yebe majstore...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti