Dan za pamćenje: Bivši član Zrinjskog i Čapljine zaigrao sa zvijezdama Tottenhama

Ni u najluđim snovima ovo nije sanjao

Dan za pamćenje: Bivši član Zrinjskog i Čapljine zaigrao sa zvijezdama Tottenhama

H. Zilić

Poznata su dešavanja u kvalifikacionoj utakmici za SP 2022. godine između Brazil i Argentine koja je prekinuta jer neki fudbaleri nisu bili u obaveznoj karanteni po dolasku u Brazil.

Fudbaleri Tottenhama Giovani Lo Celso, Davinson Sanchez i Cristian Romero, nakon kvalifikacionih mečeva u Južnoj Americi moraju u karantnin prije povratka u London.

Tako je trojac iz Tottenhama odlučio da izolaciju provede u Dubrovniku, ali odlučili su da u ovom gradu održavaju formu.

Trenirali su na igralištu niželigaša iz Hrvatske NK Župa Duborvačka, ali nedostajao im je golman. Situaciju su riješili tako što su pozvali golmana Brunu Šutala da im se pridruži na treningu.

Šutalo ima 23 godine, brani za NK Župu, a u karijeri smo ga gledali i na bh. terenima, obzirom da je nosio dres Zrinjskog i Čapljine. Većinu karijere koju je počeo u Neretvi iz Metkovića proveo je u nižim hrvatskim ligama, a nije ni sanjao da će jenog dana braniti svjetskim fudbalskim zvijezdama koje imaju vrijednost oko 100 miliona eura.

Šutalo će zasigurno pamtiti ovaj trenutak, a fudbaleri Tottenhama će pokušati u Dubrovniku da što bolje održe formu prije povratka u London, gdje ih čekaju novi izazovi s ekipom Tottenhama.

Inače, Šutalo je uz Viktora Lekaja jedini fudbaler NK Župa koji ima vrijednost na Transfermarktu.

Pomenuti klub se takmiči u 1. Županijskoj ligi Dubrovačko-neretvanskoj i član je također županijskog nogometnog saveza Županije Dubrovačko-neretvanske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi