Tottenham će žestoko kazniti Lo Celsa i Romera zbog odlaska u Južnu Ameriku

Nisu dobili dozvolu kluba

Tottenham će žestoko kazniti Lo Celsa i Romera zbog odlaska u Južnu Ameriku

E. Čaušević

Veliki skandal desio se sinoć na utakmici Brazila i Argentine koja je prekinuta u petoj minuti.

Utakmica u Recifeu je prekinuta nakon što su zdravstveni radnici ušli na teren zbog pojedinih igrača Argentine koji su prekršili COVID protokol u Brazilu.

Dva sata prije meča pojavila se informacija da su Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia prekršili COVID protokol i da nisu mogli igrati sinoć.

Naime, oni nisu prijavili boravak u Engleskoj u prethodnih 14 dana iako igraju u Premiershipu jer bi zbog toga morali u obaveznu izolaciju.

Brazilske vlasti su im zabranile da igraju i da naredili su napuste ovu zemlju, ali iz CONMEBOL-a su poručili da to ne važi i da Argentinci mogu da igraju.

Trojica od četvorice ovih igrača igrali su od prve minute, ali samo pet minuta kasnije nastao je haos. Zdravstveni radnici su prekinuli meč i tražili od njih da napuste teren, a ubrzo nakon toga cijeli tim Argentine je otišao u svlačionicu.

Oglasi

Utakmica nije nastavljena i sada svi čekaju ishod ovog skandala da vide kako će se sve riješiti, te kome će na kraju pripasti tri boda.

Emiliano Martinez i Emiliano Buendia su danas napustili kamp reprezentacije Argentine i otputovali su u Hrvatsku gdje će boraviti desetak dana kako bi izbjegli obavezan karanti po povratku u Englesku.

S druge strane za Lo Celsa i Romera situacija je dosta komplikovanija jer oni nisu ni dobili dozvolu Tottenhama da otputuju na okupljanje reprezentacije.

Iz Tottenhama su tražili da oni ostanu u Engleskoj kako po povratku ne bi morali u karantin što znači da će propustiti dvije utakmice Premiershipa zbog toga. No, Lo Celso i Romero su se oglušili na to i otišli su za Argentinu.

Engleski mediji pišu da će ih zbog toga Tottenham kazniti čak i u slučaju da odu u Hrvatsku poput svojih saigrača kako bi izbjegli karantin jer će i tako propustiti meč za vikend.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sky Sports piše da će Lo Celso i Romero biti žestoko kažnjeni od Tottenhama, ali očekuje se novčana kazna i čini se da suspenzije neće biti.

Top Komentari

COVID19
Vicovico.ba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi