Došao je kraj jedne ere: Ikona Tottenhama napušta klub

Hugo Lloris odlazi

Došao je kraj jedne ere: Ikona Tottenhama napušta klub · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dok situacija s Harryjem Kaneom nije do kraja jasna, kraj druge velike ere u Tottenhamu je stigao. Odlazi Hugo Lloris.

Dugogodišnji čuvar mreže londonskog Tottenhama, Hugo Lloris, napustit će klub ovog ljeta i slobodan je u potrazi nove sredine.

Iako je imao ugovor još do kraja predstojeće sezone, Francuz je već sada slobodan u potrazi novog kluba i ne mora ići na pripreme.

Objavio je to Tottenham, a na svom Twitter profilu prenio i poznati transfer guru, Fabrizio Romano.

Tako će Lloris napustiti Tottenham nakon 11 godina provedenih u glavnom gradu Engleske. Za to vrijeme, kapiten ekipe je zabilježio čak 447 nastupa.

Oglasi

Iako je tolike godine proveo u Tottenhamu, jasno, Lloris s njima nije osvojio nijedan od pet trofeja koje ima u karijeri.

S Lyonom je bio prvak i osvajač Kupa Francuske, a s Francuskom je osvajao Svjetsko prvenstvo, Ligu nacija i EURO za igrače do 19 godina. 

Podsjetimo, Lloris je u redove Spursa stigao 2012. godine za 12,6 miliona eura iz Lyona, a dijete je Nice iz koje je 2008. godine otišao u Lyon. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Francuske upisao je 145 nastupa legendarni golman koji je ušao u jesen karijere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi