Ljubav prema klubu je nemoguće dokazati kada dobijete ponudu kakvu na stolu ima Hugo Lloris

Takav novac je teško odbiti

Ljubav prema klubu je nemoguće dokazati kada dobijete ponudu kakvu na stolu ima Hugo Lloris

E. Čaušević

Iskusni francuski golman Hugo Lloris već 11 godina nastupa u dresu Tottenhama, ali mnogi smatraju da bi ovog ljeta mogao spakovati kofere i napustiti London. Lloris na stolu ima nevjerovatnu ponudu koja se teško odbija, a u takvim situacijama teško je pokazati i ostati vjeran klubu u kojem nastupaš.

Lloris je u Tottenham stigao još na ljeto 2012. godine iz Lyona za 13 miliona eura, a sigurno ni sam nije očekivao da će čak 11 godina nastupati u dresu londonskog kluba.

Međutim, čini se da se njegova priča u Tottenhamu lagano privodi kraju i sve više se špekuliše o tome da će Lloris na kraju ove sezone napustiti ovaj klub i sreću potražiti negdje drugo gdje će i dalje imati ulogu prvog golmana.

Ovaj 36-godišnjak se svojim igrama ove sezone nije proslavio i u Tottenhamu su odlučni da nađu novog golmana koji će zamijeniti Llorisa u startnoj postavi, a jasno je da Francuz baš i nema želju da do kraja karijere "grije klupu" u ovom klubu.

Iako ima ugovor do ljeta iduće godine gotovo je jasno da će Lloris na kraju ove sezone napustiti Tottenham, a već sada na stolu ima ponudu o kojoj bruje mediji u Engleskoj.

Times je objavio da je interes za iskusnog Francuza pokazao jedan klub iz Saudijske Arabije i da je već sada skoro očito da će Lloris to teško odbiti i kako stvari stoje on će biti još jedna od zvijezda koja ide put S. Arabije.

Oglasi

U Tottenhamu su svjesni da se takva ponuda teško odbija jer je Lloris dobio ponudu za dvogodišnji ugovor prema kojem će mu se utrostručiti plata koju trenutno ima u londonskom klubu.

Svjestan je da je na zalasku karijere jer već ima 36 godina i odlučan da zaradi još nešto novca prije nego što se penzioniše.

Lloris godišnje u Tottenhamu zaradi oko šest miliona eura što znači da bi za samo jednu godinu u Saudijskoj Arabiji inkasirao čak 18 miliona eura, a za dvogodišnji ugovor koji mu je ponuđen dobio bi čak 36 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je kakvu ljubav Lloris ima prema Tottenhamu, ali kada dobijete jednu takvu ponudu onda je teško zadržati takvu vjernost do samog kraja jer znate da takva novčana ponuda dođe jednom u karijeri.

Lloris je u dosadašnjoj karijeri u dresu Tottenhama u svim takmičenjima upisao čak 447 nastupa. Ranije je još nastupao za Lyon i Nicu. Također, u dresu reprezentacije Francuske s kojom je 2018. godine bio prvak svijeta ima 145 nastupa, ali se nakon Mundijala u Kataru oprostio od Trikolora.

Top Komentari

user1676286668
18 Mil za godinu i čak 36 za dvije svaka čast za matematiku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije