Tottenham je zapravo najbolji tim Premiershipa

Statistički su najbolji

Tottenham je zapravo najbolji tim Premiershipa

Midhat Šljivak

Ekipa Tottenhama boriće se s Leicesterom za naslov prvaka Engleske do kraja sezone.

Spursi predvođeni Mauriciom Pochettinom igraju zaista fenomenalno, a četiri kola prije kraja zaostaju pet bodova za Lisicama.

Međutim, ove sezone Tottenham je po svim statistikama najbolji tim Premiershipa. Izuzev činjenice da su na drugoj poziciji, ostali statistički podaci govore kako je londonski tim najbolji.

Imaju najboljeg strijelca lige. Harry Kane je postigao 24 gola, a tim je i najefikasniji u ligi sa 64 boda.

Također, Spursi su primili najmanji broj golova, samo 25. Imali su najmanje udaraca prema svom golu (102), ali su zato šutirali 234 puta u okvir protivničkog gola.

Čak 449 šansi je tim s White Hart Lanea kreirao i u svim ovim podacima je tim argentinskog stručnjaka uvjerljivo najbolji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, bodovno još uvijek nisu najbolji tim lige, a ostaje nam da vidimo hoće li to biti na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi