Tottenham konačno kreće u kupovinu, a prvi transfer bi mogao biti spektakularan i rekordan

Vrijeme je za nove igrače

Tottenham konačno kreće u kupovinu, a prvi transfer bi mogao biti spektakularan i rekordan

Tottenham je ljetos bio jedini klub u Premier ligi koji nije dovao ama baš niti jednog novog igrača, a poznato je da je ovaj klub posljednjih godina bio najviše fokusiran na izgradnju novog stadiona zbog čega nije 'ludovao' sa pojačanjima.

Okosnica Tottenhamovog tima je godinama, manje-više, ista ali ovaj klub se polako sprema za dovođenje nekih novih igrača, naravno provjerenih.

Prema pisanju Marce, Tottenham planira jedan spektakularan transfer koji bi vjerovatno srušio rekord londonskog kluba. Na meti Spursa nalazi se Marco Asensio, a navodno će ga engleski tim pokušati dovesti već u januaru.

Nije poznato koliko bi Tottenham bio spreman ponuditi za Asensija, ali sigurno je riječ o cifri koja se kreće oko 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon sjajne prošle sezone, Marco Asensio već neko vrijeme stagnira u Real Madridu pa možda i sam postaje svjestan da je došlo vrijeme za određene promjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi