Tottenham na ljeto želi napadača Valencije

Rodrigo Moreno na meti Spursa

Tottenham na ljeto želi napadača Valencije

Tottenham će u ljetnom prelaznom roku pokušati da dovede pravu zamjenu za Harryja Kane, što realno nisu ni Vincent Jansen a ni Fernando Llorente.

Prema pisanju engleskih medija, na meti Spursa nalazi se napadač Valencije Rodrigo Moreno, koji igra sjajnu sezonu u dresu Šišmiša za koje je postigao 16 golova.

Navodno je Tottenham za Morena spreman platiti 35 miliona funti, a konkurente u ovom poslu će imati u Evertonu i Brightonu koji su također 'bacili' oko na 27-godišnjeg Španca rođenog u Brazilu.

Rodrigo Moreno je u Valenciju stigao na ljeto 2015. godine iz Benfice za 30 miliona eura, a njegova karijera iz godine u godinu ide uzlaznom putanjom pa je tako ponovo dobio poziv u špansku reprezentaciju i jedan je od onih koji bi možda mogli nastupiti za Crvenu furiju u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Moreno krajem godine produžio ugovor saValencijom do 2022. godine, jasno je da će klubu sa Mestalle biti teško da zadrži jednog od svojih najboljih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti