Ispunjenje svih snova: Dobio poziv u reprezentaciju, pa pravi veliki transfer
Foto: EPA

Mawsonu sve ide od ruke

Ispunjenje svih snova: Dobio poziv u reprezentaciju, pa pravi veliki transfer

M. Šljivak

Defanzivac Swanseaja Alfie Mawson odličnim je igrama u dresu ovog tima uspio da zaradi poziv u reprezentaciju Engleske.

Selektor Gordog Albiona je odlučio pružiti šansu 24-godišnjem štoperu da pokaže šta zna i Mawson će tako ispuniti san kojeg imaju svi fudbaleri koji igraju na Ostrvu.

Međutim, očigledno da ovom fudbaleru ove sezone itekako cvjetaju ruže. Na ljeto bi Mawson mogao napraviti i veliki transfer, a interes za njega pokazuje ekipa Tottenhama.

Kako su neki od ključnih odbrambenih fudbalera najavili odlazak iz kluba, menadžer Spursa Mauricio Pochettino polako traži zamjene, a Mawson bi mogao biti prvi koji će stići u redove Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijena je za sada jedini problem. Swansea za usluge ovog fudbalera traži čak 40 miliona funti, ali bi do dogovora ipak moglo doćii i ovog fudbalera bismo od ljeta mogli gledati u dresu londonskog tima.

Mawson je među Labudove došao 2016. godine iz Barnsleyja za pet miliona funti i ostale su mu dvije godine ugovora sa ovim timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi