Tottenham nanio novi poraz Real Madridu

Kiks Marcela koštao Madriđane

Tottenham nanio novi poraz Real Madridu

Fudbaleri Tottenhama pobijedili su Real Madrid na Audi kupu sa 1:0. 

Ovom utakmicom otvoren je možemo reći tradicionalni prijateljski turnir koji se posljednjih godina stalno igra u Minhenu pred početak sezone, a susreta se svakako neće po dobrom sjećati navijači Reala.

Njihov tim je prije samo nekoliko dana u prijateljskom meču izgubio sa 7:3 od Atletico Madrida, a danas je doživljen novi poraz, istina nešto blaži.

Reala je na ovom meču 'ukopala' nevjerovatna greška Marcela koji je u 22. minuti poklonio gol Harryju Kaneu. Madriđani su u napadu djelovali vrlo loše te su stvorili tek nekoliko prilika i to prije svega preko Karima Benzeme. Eden Hazard ni danas nije pokazao ništa posebno, baš kao ni Kroos, Modrić, Lucas Vazquez...

S druge strane, šanse za drugi gol Tottenhama imali su Dele Alli i Son Heung-min, ali ostalo je do kraja 1:0.

Obje ekipe ponovo će na teren u okviru Audi kupa. Real će igrati susret za treće mjesto, a Tottenham za prvo. Protivnik Pijetlovima bit će bolji iz večerašnjeg ogleda između Bayerna i Fenerbahčea.

Audi kup, polufinale:

Tottenham - Real Madrid 1:0 (Kane 22')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi