Još jedan klub se uključuje u trku za Miralema Pjanića?

Sprema se razmjena igrača

Još jedan klub se uključuje u trku za Miralema Pjanića?

Edmir Škorić

Juventus je navodno zainteresovan za potpis veznjaka Tottenhama Christiana Eriksena, objavio je Corriere dello Sport.

Danskom reprezentativcu ostala je još samo godina dana ugovora s Tottenhamom i engleski klub je u strahu da će Eriksena izgubiti besplatno sljedećeg ljeta, pa ne isključuje mogućnost da ga proda u narednom periodu.

Eriksen (27) povezivao se s Real Madridom, a navodno je sada na radaru Juventusa, mada nije bilo konkretnih ponuda niti upita od strane Stare dame.

Očigledno da Juventus žudi za bivšim igračem Ajaxa, unatoč tome što su ovog ljeta već potpisali Adriena Rabiota i Aaron Ramseyja.

S obzirom da Maurizio Sarri ima veliki broj kvalitetnih igrača u sredini, u Tottenhamu razmatraju mogućnost razmjene igrača, pa bi tako za Eriksena tražili bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Pjanića prate brojni velikani, sada se u trku uključio i perspektivni sastav iz sjevernog Londona.

Za Juventus je Pjanić odigrao 135 utakmica, postigao je 19 golova i upisao 36 asistencija. U Romi je prethodno imao 46 asistencija u 185 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada mu je 29 godina, ali Pjanić je svakako na vrhuncu karijere, a u Juventusu ga smatraju ključnim čovjekom u igri pod palicom Maurizija Sarrija.

Mauricio Pochettino ima relativno mlad niz opcija za vezni red i možda treba imati nešto iskusnijeg igrača, no pitanje je da li je Juve spreman da pusti Pjanića, bez obzira što mu se nudi mogućnost dovođenja Eriksena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi