Šta im se dešava? Tottenham nikako da pronađe novog trenera

Odustali od Fonsece i Gattusa

Šta im se dešava? Tottenham nikako da pronađe novog trenera

E. Čaušević

Navijači Tottenhama pokazali su veliko nezadovoljstvo jer čelnici kluba još uvijek nisu pronašli novog trenera.

Tottenham je prije nekoliko mjeseci odlučio da se zahvali na saradnji Joseu Mourinhu, a umjesto njega ovaj tim do kraja sezone vodio je Ryan Mason. Međutim, bilo je jasno da Mason neće ostati prvi trener i da će klub dovesti nekoga drugog.

Londonski klub prošle sezone nije baš briljirao i bilo je jasno da su Tottenhamu potrebne velike promjene ovog ljeta. Harry Kane je najavio odlazak jer klub nije izborio Ligu prvaka, a čini se da neće biti jedini koji će napustiti klub.

Prije nekoliko dana Tottenham je potvrdio da je Fabio Paratici novi sportski direktor ovog kluba u koji je stigao nakon što je nedavno dobio otkaz u Juventusu.

Očekivalo se da će Tottenham riješiti jako brzo pitanje novog trenera, a prije nekoliko dana saopšteno je da su skoro postigli dogovor s Paulom Fonsecom koji je slobodan nakon što mu je istekao ugovor s Romom.

Navijači su očekivali da Fonseca potpiše ugovor, ali od toga neće biti ništa. Engleski mediji objavili su da Fonseca neće preuzeti Tottenham i nije poznato zašto je dogovor propao.

Nakon Fonsece s londonskim klubom povezivao se i Gennaro Gattuso koji je bio u pregovorima s Tottenhamom, ali ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da je i taj dogovor propao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Želja Tottenhama bila je da se Maurizio Pochettino vrati na klupu, ali potvrđeno je da će argentinski stručnjak i naredne sezone voditi PSG. Svi ovi "propali" poslovi su itekako naljutili navijače Tottenhama.

Oni su danas održali proteste ispred stadiona ovog kluba i tražili su da čelnici napuste Tottenham nakon što su pokazali da ne mogu u kratkom periodu pronaći ni trenera.

Top Komentari

jassony
Cifutska posla, ugasili se insallah
6 0
ghast0
Vidimo se u Championshipu Spursiii
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi