Gattuso već napustio Fiorentinu?

I prije nego je počeo

Gattuso već napustio Fiorentinu?

S. Grebović

Gennaro Gattuso je krajem prošlog mjeseca razriješen dužnosti trenera Napolija, no na novi posao nije čekao dugo.

Svega par dana kasnije imenovan je novim trenerom Fiorentine. Sa klubom iz Toskane potpisao je dvogodišnji ugovor, ali teško da će naredne sezone voditi ovaj tim.

Kako prenosi uvijek dobro obavješteni Gianluca Di Marco, dvije strane su raskinule saradnju prije nego je ona počela.

Kako talijanski novinar navodi ključni spor između Gattusa i Viola bilo je neslaganje u transfer politici, što je rezultiralo potpunim raskolom i Fiorentina će morati da traži novog trenera.

Pojačanja su ta koja su stvorila razdor između dvije strane, a nešto skromniji pristup kluba sa Artemio Franchija nije naišao na oduševljenje kod legendarnog talijanskog reprezentativca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je minulu sezonu okončala na skromnoj 13. poziciji sa 40 osvojenih bodova, te je i više nego jasno kako su ovoj ekipi pojačanja neophodna ukoliko ima namjeru naredne sezone da bude bolje plasirana.

U redovima ovog tima prošle sezone je briljirao srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović koji je na kraju postigao čak 19 pogodaka i nema sumnje da će ovog ljeta biti veoma tražena roba na kojoj bi klub mogao ozbiljno da zaradi.

Top Komentari

_ZIJAGA_
CIRKUSANT..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti