Tottenham osvojio Audi kup!

Pijetlovi pobijedili Bayern nakon penala

Tottenham osvojio Audi kup!

Fudbaleri Tottenhama prvi put su osvojili Audi kup jer su u večerašnjem finalu porazili Bayern Minhen nakon penala. Regularni tok završen je 2:2. 

I večeras smo, kao i u duelu Real Madrida i Fenerbahčea za 3. mjesto, gledali sjajan meč sa mnogo golova i lijepih poteza.

Prvo poluvrijeme baš i nije donijelo toliko uzbuđenja i vidjeli smo tek jedan gol. Isti je bio djelo Erika Lamele koji je mrežu Neuera zatresao u 19. minuti.

Pijetlovi dobro nastavljaju i početkom drugog dijela jer Christian Eriksen pogađa za 2:0 u 59. minuti. Ipak, Bayern se tada budi i uspijeva doći do izjednačenja prije kraja meča.

Prvo je pogodio Arp u 61. minuti za 1:2, da bi konačan rezultat regularnog toka postavio Alphonso Davies osam minuta prije kraja.

Prisupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje smo gledali čak sedam serije prije nego što smo dobili pobjednika. To je bio Tottenham, a odlučujući penal je promašio Jerome Boateng.

Podsjetimo, treće mjesto na turniru osvojio je Real Madrid koji je nešto ranije u toku dana porazio Fenerbahče sa 5:3.

Audi kup, finale:

Tottenham - Bayern Minhen 2:2 (6:5 penali)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Serem se na totnam, gaziju i audi cup ??? nek osvoje PL, pizda im materina ???
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi