Tottenham pao na King Poweru, jubilej Vardyja

Premier liga

Tottenham pao na King Poweru, jubilej Vardyja

E. Škorić, foto: EPA

U jednom od zanimljivijih susreta 14. kola engleske Premier lige Leicester je bio bolji od Tottenhama (2:1).

Leicester je na King Poweru tražio prekid jedne slabije serije rezultata i uspio je u tome, pošto je uspio da pobijedi uvijek neugodni Totteham s 2:1. Sada su Spursi ti koji prolaze krizu rezultata, pošto im je ovo treći meč u kojem nisu slavili.

U 13. minuti Jamie Vardy majstorski zabija svoj 100. ligaški pogodak, a u nadoknadi prvog dijela Riyad Mahrez je povisio na 2:0.

Tottenham je uspio tek da smanji u nastavku preko sjajnog Harryja Kanea, koji je u 79. minuti na proigravanje rezerviste Lamele postavio konačnih 2:1.

Leicester je sa 17 bodova sada na devetom mjestu, dok je Tottenham petoplasirani sa 24 boda i u ozbiljnom strahu da će ga preteći i Liverpool i Burnley.

Što se duela Brightona i Crystal Palacea tiče, a koji je također počeo u 20:45 sati, on je završen tako što su mreže ostale mirovati do kraja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 14. kolo:
Brighton - Crystal Palace 0:0
Leicester - Tottenham 2:1 (Vardy 13, Mahrez 45/ Kane 79)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi