Tottenham postaje očajan: Pronašli zaboravljenog Italijana i nude mu čudan ugovor
(Foto: EPA) 31-godišnji Rossi je u svojoj karijeri bio član Parme, Manchester Uniteda, Newcastlea, Villarreala, Fiorentine, Levantea, Celte i Genoe, a bez kluba je od ljetos

Giussepe Rossi oblači dres Pijetlova?

Tottenham postaje očajan: Pronašli zaboravljenog Italijana i nude mu čudan ugovor

Tottenham je u potrazi za napadačem od kada je postalo jasno da je povreda Harryja Kanea teže prirode i da će pauzirati barem do marta.

Špekuliše se da bi Tottenham mogao pokvariti "već dogovoreni" transfer Marka Arnautovića iz West Hama u Kinu i austrijskog reprezentativca dovesti u svoje redove.

Međutim, sada italijanski Tuttosport prenosi da bi Harryja Kanea, privremeno, mogao zamijeniti nekadašnji napadač Fiorentine, Parme, Genoe i Manchester Uniteda, Giuseppe Rossi.

Navodno je Tottenham spreman ponuditi 31-godišnjem Rossiju kratkoročni ugovor po principu "koliko igre toliko para".

Inače, Rossi se već nalazi u Engleskoj gdje, kao slobodan igrač, trenira sa svojim nekadašnjim klubom Manchester Unitedom kako bi održao formu dok ne pronađe novi angažman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, danas su se pojavile glasine i da je Tottenham počeo pregovore sa Barcelonom oko transfera krilnog napadača Malcoma.

Tottenham ima velikih problema sa napadačima jer je Harry Kane povrijeđen, Son Henung-min je na Azijskom kupu sa svojom reprezentacijom, dok bi se Llorente uskoro mogao vratiti u Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi