Tottenham potvrdio: Son uskoro počinje odsluženje vojnog roka

Napadač je trenutno u domovini

Tottenham potvrdio: Son uskoro počinje odsluženje vojnog roka

Napadač Tottenhama Son Heung-Min će uskoro početi odsluženje obaveznog vojnog roka u svojoj domovini, Južnoj Koreji.

Son se spasio 21-mjesečnog vojnog roka jer je 2018. godine vodio svoju Južnu Koreju do titule prvaka Azije. Ipak, iako ga je država nagradila zbog velikog sportskog uspjeha, kakav-takav vojni rok se mora odslužiti. Ofanzivac Tottenhama će tako provesti četiri sedmice u vojsci.

Aktuelna situacija, prekid takmičenja, se pokazala odličnom za Sona da odradi vojnu obavezu. Inače, Son se svakako još uvijek oporavlja od teške povrede (lom ruke) i operacije koja je obavljena u februaru.

Njegov Tottenham je danas potvrdio da je Son otputovao u Južnu Koreju i da će uskoro početi služiti vojni rok - nakon što istekne njegov 14-dnevni karantin, koji je obavezan za sve koji ulaze u državu.

Saopštenje Tottenhama prenosimo u cjelosti:

"Klub može potvrditida će Heung-Min Son početi svoj obavezni vojni rok u Južnoj Koreji ovog mjeseca.

Napadač je u svoju domovinu stigao krajem marta i trenutno je u karantinu. Naš medicinski tim je u redovnom kontaktu sa njim dok trenira i završava oporavak nakon loma ruke u pobjedi od 3:2 nad Aston Villom 16. februara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sonny je imao operativni zahvat na ruci u Južnoj Koreji prije nego što se krajem februara vratio u UK kako bi nastavio sa rehabilitacijom - prije prvog saopštenja o suspenziji proefsionalnog fudbala u Engleskoj zbog pandemije virusa Covid-19. Premier liga je od tada došla do zaključka da će se sezona 2019/2020 nastaviti tek kada to bude 'sigurno i prikladno'.

Son će se vratiti u London nakon završetka svog vojnog roka u maju".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti