Tottenham pravi fenomenalan posao i dovodi veliko pojačanje
Tottenham bi trebao dovesti Sessegnona za oko 25 miliona funti što je upola manji iznos u odnosu na onaj koji je tražio Fulham prošlog ljeta

Spursi već kreću sa planovima za narednu sezonu

Tottenham pravi fenomenalan posao i dovodi veliko pojačanje

S. Pašalić

Sezona u engleskoj Premier ligi je završena ovog vikenda, a klubovi su već krenuli u potragu za pojačanjima.

Slučaj je to i sa Tottenham Spursima koji iza sebe imaju sjajnu sezonu. Ekipa Mauricia Pochettina je završila na 4. mjestu u Premier ligi, ali još važnije, došla je do finala Lige prvaka.

Prema pisanju engleskih medija Tottenham već razmišlja o narednoj sezoni i na korak je od dovođenja igrača Fulhama Ryana Sessegnona.

Mladi talentovani igrač koji ove sedmice tek treba napuniti 19 godina je ove sezone odigrao 35 utakmica u Premier ligi u dresu Fulhama.

Tottenham bi za Sessegnona trebao isplatiti Fulhamu oko 25 miliona funti što je upola manji iznos od onog koji je tim sa Craven Cottagea tražio prošlog ljeta.

Ipak, Fulham je sada ispao iz lige i spremni su na ovaj potez s obzirom da je igraču ostala još samo jedna godina ugovora.

Tottenham je sada dočekao svoju priliku i kreće po mladog igrača, Mauricio Pochettino je poznat po dobrom radu sa mladim igračima i očekuje se da će još više poboljšati igru ovog velikog talenta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi