Tottenham prijeti Chelseaju: Pobjeda nad Bournemouthom
Foto: EPA

Sigurna pobjeda domaće ekipe

Tottenham prijeti Chelseaju: Pobjeda nad Bournemouthom

Endin Čaušević

Fudbaleri Tottenhama savladali su danas na domaćem terenu Bournemouth (4:0) u okviru 33. kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je danas bez većih problema stigao do nova tri boda, a utakmicu je obilježio sjajni Harry Kane koji se nakon povrede vratio na teren. Domaći su do prednosti stigli u 16. minuti utakmice kada je nakon Eriksena mrežu Bournemoutha zatresao Dembele.

Samo tri minute kasnije Tottenham je udvostručio svoju prednost. Kane je upisao asistenciju, a na 2:0 povisio je Son. Do kraja prvog dijela gosti su pokušali da se vrate rezultatski u meč, no nije bilo promjene rezultata.

Već na startu drugog poluvremena riješeno je pitanje pobjednika u ovoj utakmici kada je sjajni Harry Kane zatresao mrežu gostiju za 3:0. Konačan rezultat postavljen je u samom finišu utakmice kada je četvrti gol za domaći tim postigao Janssen.

Tottenham je drugi na tabeli Premiershipa sa četiri boda i utakmicom manje od lidera Chelseaja. Bournemouth je na 15. mjestu sa 35 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Tottenham - Bournemouth 4:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi