Nevjerovatan propust Tottenhama pred utakmicu protiv Southamptona

Zaboravili ko im je trener

Nevjerovatan propust Tottenhama pred utakmicu protiv Southamptona

Endin Čaušević

Tottenham trenutno igra na svom terenu protiv Southamptona utakmicu 29. kola engleskog Premiershipa.

Londonski klub ni večeras ne blista na svom terenu jer nakon prvog poluvremena gosti vode sa 1:0. Prednost Southamptonu donio je Ings u 30. minuti kada je pogodio glavom nakon kornera.

Tottenham u posljednje vrijeme ne igra baš najbolje zbog čega je upitno da li će se na kraju sezone uspjeti plasirati u Ligu prvaka ili čak Evropsku ligu.

Zbog toga su čelnici kluba odlučili da uruče otkaz Joseu Mourinhu, a ekipu privremeno trenira Ryan Mason pred kojim je itekako težak posao da pokuša "razdrmati" ekipu.

No, pred početak ove utakmice iz Tottenhama su napravili nevjerovatan propust koji nije prošao nezapaženo kod engleskih medija.

Naime, oni su pred početak utakmice na zvaničnoj stranici objavili sastav svog tima za Southampton, ali mnogi su shvatili da tu nešto baš nije kako treba.

Oglasi

U Tottenhamu su napravili veliki gaf jer su napisali da je Jose Mourinho i dalje trener ovog tima. Nije trebalo da se to nađe u centru pažnje, te je ovaj propust Tottenhama postao hit na društvenim mrežama.

Mnogi su čak prozvali Mourinha da se oglasi na ovu temu, ali Portugalac to još uvijek nije uradio. No, otkaz u Tottenhamu nije tako teško pao Mourinhu jer će zbog toga dobiti ogromnu odštetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, engleski mediji objavili su da će Mourinho dobiti oko 30 miliona funti odštete jer je ugovor raskinut na njegovu štetu. To znači da je od dosadašnjih otkaza u karijeri ovaj stručnjak inkasirao skoro 100 miliona funti.

Portugalac je funkciju menadžera Tottenhama obnašao od novembra 2019. godine, a tim je vodio na 86 utakmica. Slavio je 45 susreta, poražen je na 24 meča, dok je u 17 navrata njegov tim remizirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi