Tottenham protutnjao Marakanom kao rijetko ko

Pijetlovi razbili Crvenu zvezdu

Tottenham protutnjao Marakanom kao rijetko ko

Fudbaleri Crvene zvezde doživjeli su večeras težak poraz na svojoj Marakani od Tottenhama u okviru 4. kola grupne faze Lige šampiona, a bilo je 4:0 za Pijetlove. 

Fudbaleri koje su klupe prevdvodi Maurizio Pochettino pobijedili su prije nekoliko dana istog rivala sa 5:0 na domaćem terenu, a ništa puno im teže nije bilo ni u Beogradu.

Prvi gol na susretu postigao je Lo Celso i to u 34. minuti, a na 2:0 povećava Son Heung-Min u 57. Samo četiri minute nakon drugog gola Tottenham dolazi i do trećeg, a strijelac je opet Son. Konačan rezultat susreta postavio je pred sami kraj Cristian Eriksen.

Treba ovdje dodati da je prvi gol gostujuća ekipa postigla na zaista čudan način. Prvo je Tottenham pogodio stativu, pa su se domaći spašavali s gol crte, da bi onda pogodili i prečku, a na kraju je Lo Celso ipak uspio da zabije.

Tottenham je ovom pobjedom praktično riješio situaciju u grupi B jer sada ima sedam bodova, odnosno četiri više od Zvezde i šest od Olympiakosa. Bayern je na ovaj način osigurao osminu finala jer ima 12 bodova, odnosno devet više od Zvezde dva kola prije kraja.

U narednom kolu Zvezda čeka Bayern, a Tottenham Olympiakos.

Liga prvaka, grupa B, 4. kolo:

Crvena zvezda - Tottenham 0:4

Svemu treba dodati i preostalu utakmicu iz grupe D u kojoj su igrali Bayer Leverkusen i Atletico Madrid. Apotekari su pobijedili sa 2:1 golovima Thomasa (autogol) i Vollanda, dok je jedini strijelac za goste bio Morata.

Ipak, Atletico je gotovo siguran u osmini finala jer ima sedam bodova i drugi je, dok Lokomotiv i Bayer imaju po četiri boda manje na trećoj i četvrtoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa D:

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:1

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Trpaj cetnike
3 0
Derdiyok
****ji ga, opet nešta kontam... Koliko god ovi rezultati bili ponižavajući za CZV, ljudi dvije godine uzastopno igraju LP. Mi ćemo to dočekati 2022., ali hidžretske.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi