Tottenham prvi tim u historiji Premiershipa koji u sezoni nije potrošio ni funtu na pojačanja

Očekuju trofeje, a ne dovode pojačanja

Tottenham prvi tim u historiji Premiershipa koji u sezoni nije potrošio ni funtu na pojačanja

E. Čaušević

Januarski prelazni rok završio je u četvrtak, a Tottenham ponovo nije odlučio potrošiti ni funtu na nove igrače.

Tottenham je pred početak ove sezone iznenadio navijače odlukom da neće dovoditi nove igrače i tako je zaista bilo na ljeto. Međutim, mnogi su očekivali da će londonski klub u januaru biti aktivan na tržištu pogotovo zbog silnih problema s povrijeđenim igračima.

Van terena još najmanje mjesec dana će biti Harry Kane i Dele Alli, te su navijači bili sigurni da će klub naći neku alternativu. Također, Tottenham je prošlog mjeseca prodao Mousu Dembelea i Georges-Kevin Nkoudoua, ali nisu doveli niti jedno pojačanje.

Tottenham je tako postao prvi klub u historiji Premiershipa koji u jednoj sezoni nije potrošio ni funtu na pojačanja. Klub je štedio novac u ljetnom prelaznom roku jer su govorili da im pojačanja ne trebaju, a tradicija se nastavila i ove zime što je razočaralo navijače ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub je u proteklih šest godina potrošio više od 500 miliona funti na pojačanja i očito je da su odlučili malo da spuste loptu. To se ne sviđa ni treneru Mauriciju Pochettinu koji je pod velikim pritiskom jer navijači žele samo trofeje, a bez pravih pojačanja to je nemoguće očekivati.

Top Komentari

teddy sheringham
Ne čudi. Poznati židovski klub.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi