Tottenham ruši rekord engleskih klubova u Ligi prvaka
Foto: EPA

Očekuje se pun Wembley

Tottenham ruši rekord engleskih klubova u Ligi prvaka

Tottenham će ove sezone nakon nekoliko godina odsustva ponovo igrati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Zbog početka radova na White Hart Laneu, Spursi su za svoj domaći stadion prijavili Wembley, koji bi trebao biti pun već na prvoj utakmici protiv Monaca koja se igra sljedeće sedmice.

Izvori iz Engleske javljaju da je do sada prodano više od 80 hiljada ulaznica i jasno je da će ova utakmica ostati dugo upamćena.

Razlog tome je što će Tottenham srušiti rekord engleskih klubova u Ligi prvaka kada je u pitanju posjećenost na jednoj utakmici. Do sada je vlasnik rekorda Arsenal koji je 1998. i 1999. godine igrao pred oko 70 hiljada gledalaca na tribinama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, Arsenal je u pomenutim sezonama svoje domaće utakmice također igrao na Wembleyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi