Tottenham se neće tako lako pomiriti sa kaznom za Sona

Uložit će žalbu

Tottenham se neće tako lako pomiriti sa kaznom za Sona

Južnokoreanac Son Heung-min jedan je od dvojice igrača Tottenhama koji su dobili crveni karton u susretu protiv Bournemoutha.

Podsjetimo, Pijetlovi su izgubili od pomenutog rivala sa 1:0 u susretu 37. kola Premiershipa, ali to očigledno neće uticati na njihovu četvrtu poziciju i učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Ipak, problem predstavlja činjenica da je direktan crveni karton dobio Son koji je suspendovan na tri utakmice. To znači da će propustiti susret posljednjeg kola ove sezone protiv Evertona i prva dva kola u narednoj sezoni.

Ipak, kako prenose engleski mediji, Tottenham će se žaliti Fudbalskom savezu Engleske na ovu odluku te se nadaju kako će kazna barem biti smanjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom da je prva zvijezda Harry Kane povrijeđena, trener Mauricio Pochettino će imati velikih problema u narednom kolu kada je u pitanju ofanzivni dio tima.

Inače, za navijače Tottenhama su ove vijesti sporedne trenutno obzirom da će klub sutra navečer igrati najvažniju utakmicu u historiji - revanš polufinala Lige prvaka protiv Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi