Slagao da je bolestan, pa otišao u London gledati polufinale Lige prvaka: "Ostao sam bez kluba"

Odmah dobio otkaz u klubu

Slagao da je bolestan, pa otišao u London gledati polufinale Lige prvaka: "Ostao sam bez kluba"

Endin Čaušević

Holandski napadač Jordie van der Laan našao se u centru pažnje sportske javnosti nakon utakmice polufinala Lige prvaka između Tottenhama i Ajaxa.

Ovaj 25-godišnji napadač do prije nekoliko dana bio je član holandskog niželigaša Telstara, ali je ostao bez kluba i to sve zbog prošlosedmične utakmice polufinala Lige prvaka između Tottenhama i Ajaxa koja se igrala u Londonu.

Van der Laan odlučio je da otputuje u London i uživo gleda utakmicu polufinala, ali nije ni slutio da će ga to koštati i da će ostati bez kluba. On je svom treneru javio da je bolestan i da ne može doći na treninge, a onda je otputovao za London.

Holandski fudbaler je vjerovatno bio siguran da niko neće znati da je lagao da je bolestan i da bez problema može gledati okršaj Tottenhama i Ajaxa. No, sve to je palo u vodu kada su ga kamere prikazale u krupnom kadru tokom meča.

Van der Laan je čak tri puta bio u krupnom kadru dok se igrala ova utakmica, a to je vidio njegov trener koji je ostao u šoku. Kada se vratio u Holandiju razgovarao s čelnicima kluba koji su mu poručili da prekidaju ugovor i da je slobodan igrač.

"Istina je da sam slagao da sam bolestan. Mislio sam da me neće pustiti ako ih pitam da idem na utakmicu i da ne dolazim na trening. Nisu svi bili iznenađeni jer su neki znali da sam u Londonu. Peh sam jer su me kamere snimile čak tri puta. Od toliko ljudi na stadionu oni su mene našli", rekao je Van der Laan.

Kada je stigao na razgovor predsjednik kluba mu je pokazao snimak s utakmice nakon čega mu je sve bilo jasno. Međutim, priznao je da nije uopšte očekivao da će raskinuti saradnju s njim.

"To je bila čudna situacija. Pustio je snimak na telefonu i znao sam da sam u problemu. Njegova je odluka da mi daju otkaz i više ne igram za Telstar. Volio bih da sam drugačije postupio, ali šta je tu je", dodao je ovaj fudbaler.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Van der Laan je ponikao u dresu JVC Cuijk, a još je igrao za Juliana '31, Lienden, DOVO i Telstar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi