Tottenham se pohvalio: Osam njegovih igrača nosilo kapitensku traku u reprezentaciji
Očigledno je da u Tottenhamu postoji dosta kandidata za kapitensku traku, ali ona je već godinama na ruci Huge Llorisa.

Velika čast

Tottenham se pohvalio: Osam njegovih igrača nosilo kapitensku traku u reprezentaciji

Fudbalski klub Tottenham može se pohvaliti vrlo zanimljivim podatkom.

Ekipa iz Londona je na zvaničnom Twitter profilu danas objavila podatak koji mnogi vjerovatno nisu znali, a radi se o kapitenima reprezentacija.

Naime, čak osam fudbalera iz prvog tima Tottenhama nosilo je oko ruke kapitensku traku u jednom trenutku reprezentativne karijere. Neki od njih su stalni kapiteni svojih reprezentacija, dok su drugi samo povremeni, ali svejedno se radi o podatku koji je za hvaljenje.

Jan Vertonghen je kapiten Belgije, Eric Dier je povremeni kapiten Engleske, Harry Kane stalni, Christian Eriksen je kapiten Danske, Hugo Lloris Francuske, Serge Aurier Obale Slonovače, Victor Wanyama Kenije, a Son Heung-Min Južne Koreje.

Iako su mnogi u reprezentacijama dokazali da su vrijedni kapitenske trake, kada igraju u Tottenhamu ipak moraju poštovati ono što kaže njihov golman Hugo Lloris obzirom da je on prvi kapiten ekipe, a Harry Kane njegov zamjenik.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi