"Pohvale za Busquetsa moraju prestati, nije bolji od Diera"

Engleski trener rezigniran

"Pohvale za Busquetsa moraju prestati, nije bolji od Diera"

Reprezentacija Engleska uspjela na španskom tlu uraditi ono što niko nije već 15 godina, savladati domaćina.

Jedan od boljih igrača u redovima Gordog Albiona bio je Eric Dier, što je bivšeg selektora Engleske natjeralno da ga usporedi sa Sergiom Busquetsom.

On je apelovao na engleske medije da prestanu hvaliti Busquetsa.

"Pohvale za njega moraju moraju prestati. On nije bolji od Diera!", kazao je Big Sam.

Dier je bio među onima koji su naporno radili kako bi razbili špansku igru.

"Busquets je igrač sredine terena koji razbija igru, presreće, dodaje vrlo brzo i inteligentan je. To je on. Nije mnogo više od toga, ali dobija puno pohvala za to. Eric Dier radi sličan posao, ali je češće kritikovan."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Busquets je odličan igrač za Španiju i Barcelonu, ne shvatite me pogrešno. On je veoma efikasan igrač i prvi je izbor za svakog menadžera jer igra tako jednostavnu igru. Ali mi ga slavimo kao genijalca, dok svog igrača kritikujemo. Eric Dier je sinoć bio bolji od Busquetsa."

Top Komentari

Konj konjski
Vidi se da je veeliki strucnjak
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi