Tottenham u nastavku slomio Wimbledon, dva gola Kanea

Spursi idu u 1/16 finale FA Kupa

Tottenham u nastavku slomio Wimbledon, dva gola Kanea

Fudbaleri Tottenhama plasirali su se u 1/16 finala FA Kupa nakon što su danas na Wembleyju savladali AFC Wimbledon rezultatom 3:0.

Iako rezultat na prvu govori da je Tottenham lako stigao do plasmana u naredni krug, Pochettinovi izabranici su se dobro namučili protiv kluba koji se takmiči u 3. rangu.

Prvi gol su domaći postigli tek u 63. minuti kada je Harry Kane postigao svoj prvi gol na današnjoj utakmici, ali i u 2018. godini. Samo dvije minute kasnije, najbolji engleski napadač je zabio za 2:0, da bi u 71. minuti Vertonghen sa velike distance postavio konačan rezultat utakmice.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, iako je Tottenham lako mogao doći i do još ubjedljivije pobjede.

FA Kup:
Tottenham - Wimbledon 3:0 (Kane 63', 65', Vertonghen 71')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi