Tottenham u tišini prati nadolazeću brazilsku zvijezdu

Richarlison na meti Spursa

Tottenham u tišini prati nadolazeću brazilsku zvijezdu

Jedan od fudbalera koji su ove sezone bljesnuli u Premier ligi je Ace Richarlison, brazilski ofanzivac koji nastupa za Watford.

Ovaj 20-godišnjak je ljetos pojačao Watford za 11 miliona funti kada je stigao iz Fluminensea, a svoj novi klub bi mogao napustiti nakon svega nekoliko mjeseci.

Engleski mediji pišu da se Richarlison nalazi na meti Tottenhama, čiji ga skauti već uveliko prate na Watfordovim utakmicama.

Kako se navodi, predstavnici Tottenhama su u nekoliko navrata posmatrali Brazilca, čijim je igrama oduševljen i menadžer Mauricio Pochettino koji bi ovog krilnog fudbalera rado volio vidjeti u svom timu.

Nije poznato koliko bi Tottenham bio spreman platiti za Richarlisona, kojem se predviđa blistava karijera, ali jasno je da Watford neće tek tako prodati svoje veliko ljetno pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richarlison je ove sezone odigrao 11 utakmica u Premier ligi, postigao je četiri gola i upisao tri asistencije i za najbolji je igrač Watforda u ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi