Tottenham bez problema do osmine finala Evropske lige

Savladali Wolfsberger i u revanšu

Tottenham bez problema do osmine finala Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama večeras su na svom terenu pobijedili Wolfsberger (4:0) u plasirali su se u osminu finala Evropske lige.

Londonski klub je lakše od očekivanog prošao u narednu fazu ovog takmičenja jer je pobijedio austrijskog predstavnika s ukupnih 8:1.

Tottenham je u večerašnjem revanšu poveo već u desetoj minuti kada je spektakularan pogodak škaricama postigao Dele Alli. Domaći su imali još nekoliko sjajnih šansi, ali u prvom dijelu više nije bilo golova.

No, nakon svega pet minuta u nastavku Tottenham je stigao i do novog gola. Alli je ovaj put bio asistent, a mrežu gostiju za 2:0 postigao je Carlos Vinicius.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na 3:0 u 73. minuti povisio je Gareth Bale odličnim golom nakon druge asistencije na meču da Dele Allija koji je bez sumnje večeras bio igrač utakmice. Konačnih 4:0 deset minuta kasnije postavio je Carlos Vinicius.

Tottenham je tako slavio večeras sa 4:0, te je prvi klub koji je osigurao plasman u osminu finala Evropske lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi