Tottenhamu bez Kanea jednostavno ne ide: Gazzaniga spašavao Pijetlove poraza
Foto: EPA

Remi na Vicarage Roadu

Tottenhamu bez Kanea jednostavno ne ide: Gazzaniga spašavao Pijetlove poraza

S. Grebović

Igrači Watforda i Tottenhama remizirali su u prvoj utakmici 23. kola engleske Premier lige budući da gledaoci na Vicarage Roadu za 90 minuta nisu vidjeli pogodak.

Nakon što su doktori konstatovali da je sezona za Harryja Kanea gotova, postalo je jasno da Pijetlovima do kraja iste neće biti ni malo lako.

Prekinuta je velika serija Stršljenova od tri vezane pobjede u Premier ligi, dok sa druge strane gosti nisu uspjeli da slave ni četvrti meč za redom.

Gerard Deulofeu je u 33. minuti napravio sjajan solo prodor i šutirao, a lopta je otišla par centimetara pored gola. Pred kraj prvog dijela domaći su još jednom zaprijetili preko Deeneya, no Gazzaniga je spasio goste.

U 69. minuti Jan Vertorghen je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija nije imao dileme, sviran je jedanaesterac. Odogvornost je na sebe minut kasnije preuzeo ko drugi nego Troy Deeney, no opet je kao pobjednik u njihovom međusobnom duelu izašao argentinski čuvar mreže.

Pijetlovi za 90 minuta igre nisu čestito zaprijetili protivniku da bi u posljednjim trenucima meča imali najbolji šansu na utakmici. Erik Lamela se našao u šesnaestercu i šutirao, ali je Pussetto sa gol crte spasio siguran pogodak i siguran poraz svoje ekipe.

Watford je sada 16. sa 23 boda, dok su izabranici Josea Mourinha sedmi sa 33 poena na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 23. kolo:

Watford - Tottenham 0:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi