Totti: Gattuso mi je savjetovao da ne idem u trenere

Legendarni fudbaler Rome osvojio prestižnu nagradu

Totti: Gattuso mi je savjetovao da ne idem u trenere

U Monte Carlu je sinoć održana gala večer "Laureus World Sports Awards" na kojoj su izabrani najbolji sportisti u protekloj godini.

Prema izboru fondacije Laureus, najbolji sportista u godini za nama je švicarski teniser Roger Federer, dok je priznanje najbolje sportistkinje otišlo u ruke Serene Williams.

Nagradu je također dobio i penzionisani Francesco Totti. Legendarni fudbaler Rome je nagradu ponio za izvaredno postignuće u svijetu sporta, zbog čega je, priznaje, iznenađen.

"Nisam ovo očekivao. To je internacionalno priznanje koje dočekujem raširenih ruku. Ono pokazuje da sam u svojoj karijeri ipak uspio napraviti nešto dobro", kazao je Totti, pa se osvrnuo na svoj fudbalski put.

"Sretan sam jer sam proveo 25 godina karijere u Romi. Najveća nagrada za mene je bila provesti cijelu karijeru noseći isti dres, to je bilo nešto o čemu sam maštao kao dijete. Također, imao sam i dobrih trenutaka s reprezentacijom."

Iako se pominjalo da bi mogao uploviti u trenerske vode, Totti je to odbacio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naravno da patiš kad gledaš s tribina i ne možeš nikako pomoći. Jako je teško, sjetiš se puno stvari koje bi mogao učiniti, a ne možeš. Ipak, ne vidim se u trenerskom poslu. I Gattuso me savjetovao da ne idem u trenere", otkrio je Totti.

Tottijeva fudbalska karijera je trajala gotovo 25 godina. Dres rimske vučice je obukao 619 puta, a pritom se u strijelce upisao čak 250 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi