"Totti je zaslužio Zlatnu loptu, dali su je igračima kao što je Shevchenko"

Legendarni Italijan cijelu karijeru proveo u Romi

"Totti je zaslužio Zlatnu loptu, dali su je igračima kao što je Shevchenko"

A. Čaušević

Francesco Totti je svoju cijelu igračku karijeru proveo u Romi. Duže od dvije decenije nosio je dres Vučice i zbog toga zaslužio respekt mnogih rivala. 


Totti se u karijeri nije naosvajao trofeja. Imao je ponudu Real Madrida, ali se iz ljubavi prema voljenoj Romi zahvalio glamuroznim Kraljevima.

Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje Svjetskog prvenstva s Italijom, a Giorgio Chiellini smatra da je legendarni kapiten Vučice zaslužio i Zlatnu loptu.

"Stvarno je trebao dobiti Zlatnu loptu prije hegemonije vanzemaljaca (Messija i Ronalda). Dali su je igračima kao što su Owen ili Shevchenko, veliki igrači, ali sigurno ne veći od Tottija", napisao je Chiellini u svojoj autobiograviji "Ja, Giorgio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo bi lijepo Tottija vidjeti negdje drugo, ali s romantičnog ugla predivno je što je cijeli život posvetio Romi. Imao je oči na leđima, uspjevali su mu potezi koje niko nije mogao ni zamisliti."

"Tehnički, mentalno i s vizijom za igru Totti je bio autentični fudbaler vrhunske klase. Jednostavno bio je genije", napisao je iskusni defanzivac.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Da mi je znati zašto je zaslužio bio je prosječan igrač koji je čitavu karijeru proveo u Romi a zlatna lopta se ne dodjeljuje na lijepe oči treba je zaslužiti
1 4
zaboti janos
Chellini se razumije u fudbal bas onako kako ga igra.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi