Toulouse korak od ostanka u društvu najboljih

Ubjedljiva pobjeda nad Ajacciom u prvom meču razigravanja

Toulouse korak od ostanka u društvu najboljih

Nakon što su u regularnom dijelu sezone uspjeli izbjeći direktnu relegaciju, večeras su fudbaleri Toulousea u prvom meču finala razigravanja za Ligue 1 sa 3:0 savladali AC Ajaccio i došli jako blizu ostanku u društvu najboljih.

Toulouse se večeras pokazao nadmoćnijim protivnikom u svakom pogledu i slavio zasluženu i ubjedljivu pobjedu. Iako je napadao od samog početka utakmice Toulouse je na vodstvo čekao sve do sudijske nadkonade prvog poluvremena i slobodnjaka Gradela.

Gradel je sjajno izveo slobodnjak sa 20-ak metara i doveo Toulouse u vodstvo od 1:0 pred odlazak na odmor.

Otvaranje drugog poluvremena je donijelo i drugi gol Toulousea. Igrala se 51. minuta kada je Jullian sjajnim udarcem nakon kornera matirao golmana Ajaccioa za 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve dileme oko pobjednika je riješio Sanogo u 65. minuti pošto se odlično snašao nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Ajjacioa.

Revanaš susret se igra u nedjelju na stadionu Toulousea, ali se već sada može reći da Ajaccio neće sljedeće sezone igrati u Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi