Toulouse ostao u Ligue 1
FOTO: Toulouse FC/Twitter

Nakon play offa izborili opstanak

Toulouse ostao u Ligue 1

Fudbaleri Toulousea ostali su članovi najjačeg ranga francuskog fudbala nakon što su večeras u revanšu play offa porazili Ajaccio sa 1:0 na domaćem terenu. 

Podsjetimo, u prvom susretu Toulouse je u gostima slavio sa 3:0 i bilo je jasno da su stvari riješene, pa je večerašnji revanš bio samo stvar formalnosti.

Jedini gol na današnjem susretu postigao je Durmaz u 88. minuti kojim su domaći ovjerili i drugu pobjedu u play off okršaju.

Navijači Toulousea će na ovaj način i naredne sezone imati priliku gledati na svom stadionu ekipe poput PSG-a, Monaca, Lyona ili Marseillea, dok će navijači Ajaccioja pričekati još neko vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi