Toure jučer dobio otkaz, danas je već u Engleskoj
Iako ima već 35 godina na leđima, iskusni veznjak nema namjeru da završi karijeru, a novi klub će tražiti u Engleskoj (Foto: EPA)

Odbio Kinu i SAD

Toure jučer dobio otkaz, danas je već u Engleskoj

M. Šljivak

Iskusni veznjak Yaya Toure (35) dobio je jučer otkaz u grčkom Olympiacosu.

Ovaj 35-godišnji fudbaler je samo tri mjeseca proveo u timu iz Pireja, koji je međutim odlučio da mu raskine ugovor nakon samo pet odigranih utakmica.

Toure se odmah nakon otkaza vratio u Englesku. Stigao je u London gdje ima kuću, ali na Ostrvu ima namjeru i ostati i nastaviti karijeru.

Iskusni fudbaler će čekati ponude iz Engleske. Već je odbio ponude iz Kine i SAD-a, jer nema namjeru da ide van Velike Britanije.

Potražite više informacija na temu Super League:

Toure je proteklih osam godina proveo u Manchester Cityju sa kojim je osvojio tri naslova prvaka Engleske, a prethodno je igrao za Barcelonu, Monaco, Metalurg Donjeck i Beveren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi