Toure: Svaka čast Aubameyangu, ali ovo je sramota

Po ko zna koji put se našao uvrijeđenim

Toure: Svaka čast Aubameyangu, ali ovo je sramota

Na svijetu je malo fudbalera koji su se tako često našli uvrijeđenim poput Yaye Tourea.

Nakon što se prošle godine uvrijedio jer nije dobio rođendansku čestitku, fudbaler Manchester Cityja je ovoga puta bio razočaran što po peti put zaredom nije proglašen najboljim fudbalerom Afrike.

"Veoma sam razočaran, ali neću previše da se žalim. Svaka čast Aubameyangu, bio je sjajan u 2015. godini, ali je ovo sramota za Afriku", rekao je Toure, vjerovatno aludirajući na to da je napadač Borussije rođen u Francuskoj.

"Nije u redu ponašati se ovako, ali šta se može. Mi Afrikanci ne pokazujemo svijetu da je Afrika važna. Više posvećujemo pažnju stvarima koje se dešavaju mimo našeg kontinenta, a to je jadno. Već sam mnogo puta rekao, ne treba previše brinuti o Africi, jer će te ona prva iznevjeriti", iskren je bio Toure.

Aubameyang je na izboru za najboljeg fudbalera Afrike trijumfovao sa 143 glasa, dok je Yaya Toure imao sedam glasova manje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi