Toure: Van Dijk je nevjerovatan, ali mislim da ima jednu slabost

"Savjet" za sve napadače

Toure: Van Dijk je nevjerovatan, ali mislim da ima jednu slabost

Nekadašnji štoper Arsenala i Liverpoola Kolo Toure je govorio o sadašnjem stubu odbrane Redsa Virgilu Van Dijku.

Od kada je stigao u Liverpool Van Dijk pokazuje da se radi o štoperu kvaliteta kakve su kroz historiju posjedovali defanzivci opisivani "svjetskim klasama".

I Kolo Toure smatra da je Van Dijk nevjerovatan. Ipak, vjeruje i da postoji barem jedan način da mu napadači "naškode".

"Nisam vidio mnogo fudbalera koji ga pokušavaju izazvati situacijama 1 na 1. Po mom mišljenju to je njegova slabost. Jako je visok i ako ga odlučno napadnete s loptom može se mučiti, ali je i jako pametan", izjavio je Toure.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Toliko je pametan da se sjajno povlaču, ali ako ste zaista agreisvni u napadu u situaciji 1 na 1 mislim da možete nešto napraviti protiv njega... Jako je pametan igrač. Ima Joea Gomeza i mnoge druge dobre igrače na svojoj strani koji mu pomažu. Oko njega su dobri igrači i mislim da to čini njegovu igru laganijom. Ali svakako mislim da ima toliko različitih kvaliteta", rekao je nekadašnji defazivac Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi