Velika tragedija obilježila meč Trabzonspor - Konyaspor!

Briljirao je Edin Višća

Velika tragedija obilježila meč Trabzonspor - Konyaspor!

Admin Čaušević

U derbiju dosadašnjeg dijela turskog prvenstva Trabzonspor je sa 2:1 pobijedio Konyaspor i trasirao put ka tituli prvaka. 

Briljantnu partiju za klub sa obala Crnog mora odigrao je Edin Višća koji je zabio dva gola, dok su za goste nastupila trojica bh. fudbalera Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović.

Tribine na stadionu Senul Gunes su bile krcate, oko 40.000 domaćih navijača je svjedočilo zaista velikoj pobjedi koja je, nažalost, imala tragičan epilog.

Naime, jedan od navijača Trabzonspora vjerovatno od silnog uzbuđenja i prevelikog slavlja je imao srčani udar tokom utakmice.

Ljekari i hitna pomoć su uspjeli prebaciti nesretnog navijača do bolnice gdje je on nažalost preminuo. Tragičnu vijest je potvrdio i Trabzonspor.

"Naš navijač, Eyup Yusuf koji je odvezen u bolnicu nakon što je imao srčani udar, je preminuo. Izražavamo saučešće njegovoj porodici i našim navijačima", naveli su iz turskog kluba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, sada Trabazonspor na prvom mjestu ima 12 bodova prednosti. Na titulu ovaj klub čeka još od 1984. godine. Do sada je prvak Turske bio šest puta.

Top Komentari

Ibro
To je ljubav prema svome klubu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi