Višća dva puta matirao Šehića u utakmici sezone i primakao Trabzonspor tituli prvaka Turske!
Foto: Trabzonspor

Bh. igrači glavni akteri u derbiju sezone

Višća dva puta matirao Šehića u utakmici sezone i primakao Trabzonspor tituli prvaka Turske!

Eldar Ganibegović

Trabzonspor je u derbiju 25. kola turske Superlige, ali i u možda najvažnijoj utakmici sezone slavio s 2:1 protiv Konyaspora.

Prvoplasirani tim je na prepunom Medical Park stadionu u Trabzonu savladao svog prvog pratioca i primakao se osvajanju titule prvaka u Turskoj.

Treću utakmicu u ligi u nizu u korist Trabzonspora riješio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća.

Brzonogi momak iz Olova je u 13. minuti ispratio sjajan pas Corneliusa i zatresao mrežu Ibrahima Šehića, sadašnje jedinice Zmajeva.

U 67. minuti utakmice rezultat na semaforu promijenio se na 2:0, a novi gol bivšem reprezentativnom kolegi zabija Edin Višća.

Oglasi

Nwakaeme je napravio nevjerovatan prodor kraj tri igrača Konyaspora, dodao do Višće koji zabija i odmah se hvata za lijevu nogu.

Pridigao se kasnije Edin, no trener nije htio rizikovati i umjesto njega na teren je poslao Erdogana.

Da bude drama na kraju pobrinuo se Cikalleshi koji je postigao sjajan gol u 83. minuti utakmice, ali više od toga gosti nisu mogli, pa domaćini slave veliku pobjedu.

Oglasi

Nakon ove utakmice Trabzonspor sa 60 poena ima 12 bodova prednosti ispred Konyaspora, ali i utakmicu više. 

Za Višću je su ovo bili 3. i 4. gol u tri posljednje ligaške utakmice, nakon što je donio pobjedu svom timu protiv Galatasarayja i Kasimpaše.

U timu Konyaspora svih 90 minuta odigrali su Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović, Amara Rahmanovića u 80. minuti zamijenio je Cekici dok Marin Aničić nije ulazio u igru.

Naredno kolo Trabzonsporu donosi gostujući duel protiv Alanyaspora, dok će Konyaspor ugostiti Kasimpašu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 25. kolo:

Trabzonspor - Konyaspor (Višća 13', 67'; Cikalleshi 83')

Top Komentari

King_Kenny
...rijesi covjek 3 utakmice svojim golovima i donese titulu,ali nama on ne valja.
8 1
Kiss
Svaka čast doći u ekipu u vrhu i biti glavni igrač nije malo,svaka čast Edine
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi