Papiss Cisse i dalje igra i zabija: Hat-trick Senegalca u meču za finale

Alanyaspor u finalu Kupa Turske

Papiss Cisse i dalje igra i zabija: Hat-trick Senegalca u meču za finale

Večeras je odigran revanš meč polufinala Kupa Turske između Alanyaspora i Antalyaspora.

Alanyaspor je na domaćem terenu slavio ubjedljivu pobjedu od 4:0 i lagano došao do finala Kupa Turske pošto je i prvi meč riješio u svoju korist (1:0).

Večeras je apsolutni heroj pobjede domaćih bio 35-godišnji Papiss Demba Cisse, nekadašnja zvijezda Newcastlea.

Igrala se 15. minuta meča kada se Cisse najbolje snašao u gužvi pred golom gostiju i jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Domaći su u 25. minuti došli do 2:0 zahvaljujući golu Gulselama, koji je postavio i rezultat prvog dijela.

U nastavku Cisse završava posao.

Prvo je u 46. minuti iskusni Senegalac pogodio za 3:0, da bi tri minute kasnije sjajno reagovao ispred golmana gostiju i postavio konačnih 4:0.

U 82. minuti je i Bulut zatresao mrežu gola gostiju, ali je njegov gol poništen zbog prekršaja - nakon intervencije VAR-a.

Alanyaspor će se za trofej Kupa Turske u finalu boriti sa Trabzonsporom.

Inače, Papiss Cisse je u Alanyaspor stigao prije dvije godine kada je okončao svoju kinesku avanturu. Iako je u poznim fudbalskim godinama i dalje igra sjajno, večeras je upisao 57 nastup za turski tim i došao do cifre od 36 golova.

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
igracina ja imo 3 godine kad je za Liverpool igrao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi