Tragedija Atalante u Torinu!
Foto - EPA

Dva penala za bod Juventusa

Tragedija Atalante u Torinu!

M. Šljivak

Juventus i Atalanta remizirali su (2:2) u derbiju 32. kola italijanske Serije A.

Atalanta je odigrala fantastično prvo poluvrijeme. Potpuno je tim iz Bergama nadigrao aktuelnog šampiona Italije, a do zasluženog vodstva su stigli već nakon 16 minuta igre.

Bila je to lijepa akcija gostiju. Papu Gomez je uposlio Duvana Zapatu, a ovaj lijepo pogađa za prednost od 0:1.

Kontrolisala je Atalanta potpuno igru u prvom poluvremenu. Juventus nije mogao napraviti apsolutno ništa pred protivničkim golom i na poluvrijeme su otišli bez ijedne prave šanse.

Atalanta je prednost izgubila nakon deset minuta igre u nastavku, kada Juventus iz prve šanse na utakmici dolazi do gola. De Roon je skirvio penal, a Cristiano Ronaldo neodbranjivo šutira za 1:1.

[streamable]https://streamja.com/On61b[/streamable]

Potom su oba tima imala nekoliko jako dobrih napada i pokušaja, ali bez onih pravih šansi, da bi u 81. minuti domaći ponovo doživjeli šok. Fantastičan gol postiže Malinovsky za novo vodstvo Atalante od 1:2.

Do kraja je Juventus naravno krenuo po izjednačnje, a do njega su na kraju i došli. Prava tragedija je zadesila goste nakon što je Muriel igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Ponovo je odgovornost preuzeo Ronaldo. Zabio je sigurno za 2:2 i Juventus je napravio još jedan korak bliže tituli, dok je Atalanta ispustila veliku šansu da se i sama uključi u trku.

Tim iz Bergama je ostao bez 10. uzastopne pobjede u Seriji A, ali ono što raduje svakako je da igraju čudesno.

Miralem Pjanić je večerašnji meč odgledao s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:

Juventus - Atalanta 2:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ne može Atalanta dati golova koliko može se dosudit penala za Juventus i Penalda
37 10
Sarajlija46
Atalanta strasna ekipa i puno podcjenjena.100 puta bolje igra od Juventusa
33 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi