Tragedija Diarre dok je igrao protiv Njemačke

Među žrtvama i rođakinja

Tragedija Diarre dok je igrao protiv Njemačke

Francuski reprezentativac Lassana Diarra u dubokoj žalosti je objavio kako je među žrtvama terorističkog napada u Parizu bila i njegova rođakinja Asta Diakite.

Teroristički napad se dogodio tokom utakmice između Francuske i Njemačke, a Diarra je zajedno sa 80.000 gledalaca bio primoran provesti nekoliko sati na stadionu. Po povratku ga je sačekala užasna vijest. 

"Moja rođakinja Asta Diakite je bila među žrtvama, kao i stotine drugih nedužnih Francuza. Bila mi je velika podrška, bila mi je kao sestra. Vrlo je važno za sve nas, kao reprezentativce naše države, da progovorimo i ostanemo ujedinjeni u inat stravi, koja nema niti boju kože niti religijsku opredijeljenost. Zajedno moramo štititi, voljeti i poštivati", napisao je Lassana Diarra na službenom Twitter profilu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U glavnom gradu Francuske izvedeno je nekoliko terorističkih napada u različitim dijelovima grada, a poginulo je ukupno 129 ljudi. Povrijeđeno je 350, od kojih je najmanje 98 u kritičnom stanju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti