Transfer bomba iz Hrvatske: Na Rujevicu stiže bivši napadač Cityja i Juventusa?

Valeri Bojinov blizu potpisa za Rijeku

Transfer bomba iz Hrvatske: Na Rujevicu stiže bivši napadač Cityja i Juventusa?

Prema pisanjima nekoliko hrvatskim medija, uključujući Index.hr i Sportske novosti, Rijeka je vrlo blizu angažmana velikog pojačanja u vrhu napada. Naime, na Rujevicu bi trebao stići Valeri Bojinov (31).

Prema informacijama do kojih su došli hrvatski mediji Bojinov je ponuđen Rijeci, a već danas bi trebao stići na jug Portugala, gdje se ekipa Matjaža Keka priprema za nastavak sezone.

Navodno Riječane brine fizička sprema bugarskog fudbalera koji je slobodan igrač još od oktobra prošle godine kada je raskinuo ugovor sa švicarskom Lausanneom.

Navodno bi Bojinov, ukoliko prođe ljekarske preglede, sa Rijekom trebao potpisati šestomjesečni ugovor, s opcijom produženja saradnje na još jednu godinu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Valeri Bojinov je u svojoj profesionalnoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Senirosku karijeru je počeo u Lecceu, da bi zatim nastupao još i za Fiorentinu, Juventus, Manchester City, Parmu, Sporting, Veronu, Vicenzu, Levski, Ternanu, Partizan, Meizhou i Lausanenne.

Za reprezentaciju Bugarske je od 2004. do 2013. godine prikupio 43 nastupa.

Top Komentari

Ja bombe je.. te... Frajer propo ko kauc jos prije 10 godina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi