Transfer dogovoren: Witsel se vratio u Evropu i to u velikom stilu

Već sletio u Njemačku

Transfer dogovoren: Witsel se vratio u Evropu i to u velikom stilu · Zvanično

Belgijski reprezentativac Axel Witsel vratio se u Evropu nakon što je proteklih 18 mjeseci proveo u kineskom Tianjin Quanjianu.

Witsel će danas zvanično potpisati ugovor sa Borussijom Dortmund, koja će ga platiti 20 miliona eura obeštećenja.

Ovaj 29-godišnji veznjak će sa Borussijom potpisati četverogodišnji ugovor, a nije poznato koliko će zarađivati iako nije teško predpostaviti da je ta cifra dosta manja od one koju je imao u Kini.

Prije odlaska u Kinu, Witsel je igrao za Standard iz Liegea, Benficu i Zenit. Na nedavno odigranom Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio je standardni član prve postave belgijske reprezentacije koja je na kraju osvojila treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi