Transfer iz vedra neba, iz Ajaxa u Premier ligu

Nakon Lallane i Veltman stigao na AMEX

Transfer iz vedra neba, iz Ajaxa u Premier ligu · Zvanično

Brighton je danas predstavio svoje novo pojačanje, a to je dugogodišnji štoper Ajaxa, Joel Veltman.

Može se reći da se ovaj transfer desio "iz vedra neba" pošto nije bilo priče o Veltmanovom odlasku iz Ajaxa, kluba u kojem je proveo čitavu karijeru.

Šta više, Velrman je u omladinski pogon Ajaxa stigao kao dječak i potom prošao sve kategorije do prvog tima u koji je prekomandovan 2012. godine.

28-godšnji Veltman je i povremeni reprezentativac Holandije, a danas je zvanično postao drugo pojačanje Brightona za novu sezonu, nakon što je na AMEX stadion stigao Adam Lallana.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Veltman je imao ugovor sa Ajaxom do narednog ljeta, ali za sada nema informacija o visini naknade koju je Brighton isplatio za njegov potpis.

Top Komentari

Zivinice997
Novi leicester
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi